img img img img img img img img img img
2017-06-21
Wakacyjne Miasto Kobiet
Świnoujście, 10-13 lipca 2017 r.
Kaszka lniano-owsiana razowa
Kaszka lniano-owsiana z brązowych nasion lnu
do zup mlecznych, kleików, jogurtów, płatków śniadaniowych



Kaszka lniano-owsiana z brązowych nasion lnu stanowi idealnie uzupełniając się połączenie dwóch wartościowych odżywczo składników: odtłuszczonych nasion lnu i płatków owsianych.


Kasz_razowa


Kaszka ta jest wytwarzana z nasion lnu o intensywnym brązowym zabarwieniu okrywy nasiennej. Kaszka jest bogatym źródłem błonnika pokarmowego występującego w postaci żelującego błonnika nasion lnu oraz śluzowatych polisacharydów owsa. Lniany i owsiany błonnik  w kontakcie z płynami łatwo pęcznieje tworząc delikatny żel. Kaszka lniano-owsiana z brązowych nasion lnu jest także bogatym źródłem białka.
Kaszka lniano-owsiana razowa