img img img img img img img img img img
2018-01-05
Udział IWNiRZ w Centralnych Targach Rolniczych 2017
30 listopada–02 grudnia 2017 r.
Kaszka lniano-owsiana brąz
Kaszka lniano-owsiana z odolejonych zmielonych brązowych nasion lnu i płatków owsianych błyskawicznych
do zup mlecznych, kleików, jogurtów, płatków śniadaniowych

kaszka brązowe

Kaszka lniano-owsiana z brązowych nasion lnu stanowi idealnie uzupełniając się połączenie dwóch wartościowych odżywczo składników: odtłuszczonych nasion lnu i płatków owsianych.

Kaszka ta jest wytwarzana z nasion lnu o intensywnym brązowym zabarwieniu okrywy nasiennej. Kaszka jest bogatym źródłem błonnika pokarmowego występującego w postaci żelującego błonnika nasion lnu oraz śluzowatych polisacharydów owsa. Lniany i owsiany błonnik  w kontakcie z płynami łatwo pęcznieje tworząc delikatny żel. Kaszka lniano-owsiana z odolejonych zmielonych brązowych nasion lnu i płatków owsianych błyskawicznych jest także bogatym źródłem białka.