img img img img img img img img img img
2017-04-25
Udział IWNiRZ w uroczystościach 65 lecia IHAR-PIB
Muslen - żurawinowe musli

 Musli żurawinowe z siemieniem lnianym Muslen

Musli żurawinowe z siemieniem lnianym Muslen jest starannie przygotowaną mieszaniną cennych składników. Znaczący dodatek suszonych i kandyzowanych owoców tworzy bogatą kompozycję smakową produktu. Muslen, to bogate źródło błonnika pokarmowego zawartego m.in. w prażonych  nasionach lnu oraz płatkach owsianych.

Istotnym walorem produktu są obecne w jego składnikach witaminy oraz makro i mikro-elementy: witamina E (ok. 21% GDA), tiamina (ok. 23% GDA), foliany (ok. 25% GDA), potas (ok. 27% GDA), fosfor (ok. 49% GDA), magnez (ok. 35% GDA), żelazo (ok. 33% GDA), cynk (ok. 30% GDA), miedź (ok. 45% GDA), mangan (ok. 140% GDA).*

* Wartości GDA (Wskazane Dzienne Spożycie) odnoszą się do 100 g  produktu.

muslen


Siemię lniane, jak również migdały i płatki owsiane, zawierają niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT), których organizm nie potrafi samodzielnie syntetyzować, dlatego powinny stanowić składnik  codziennej diety.


Składniki:

  • płatki owsiane błyskawiczne 50%
  • siemię lniane prażone 12,5%
  • ananas suszony 12,5%
  • żurawina suszona 12,5%
  • jabłko suszone w kostce 6,25%
  • płatki migdałowe (Amygdalus communis) 6,25%
Muslen - żurawinowe musli