- O Nas
- Historia
-
Struktura
- Dyrekcja IWNiRZ
- Rada Naukowa IWNiRZ
- Zakłady Naukowo-Badawcze
- Zakłady Doświadczalne
- Laboratoria Badawcze IWNiRZ - Akredytacja
- System Zarządzania Jakością
- Pozostałe Działy
-
Zakłady Naukowo - Badawcze
- Zakład Biotechnologii
- Zakład Komórek Macierzystych i Medycyny Regeneracyjnej
- Zakład Hodowli i Agrotechniki Roślin Włóknistych i Energetycznych
- Zakład Botaniki, Hodowli i Agrotechniki Roślin Zielarskich
- Zakład Farmakologii i Fitochemii
- Zakład Badań i Przetwórstwa Nasion
- Zakład Inżynierii Bioproduktów
- Zakład Innowacyjnych Technologii Włókienniczych
- Oddział Przędzalnictwa, Tkactwa i Wykończalnictwa w Żyrardowie
- Dział Marketingu i Wzornictwa
- Działy Wsparcia Badań
- Współpraca
-
Projekty
-
Projekty Krajowe
- Projekty POIS.01.03.01
- ONKOKAN
- PO KSOW 2016-2017
- BIOAKOD
- EUBIOTYKI
- SORMISOL
- SILANTEX
- ModLen
- FLAXMOW
- EPIMAN
- PLANTINOVA
- Bioaktywna Żywność
- Projekty Narodowego Centrum Nauki (NCN)
- Projekty POIG.01.03.01
- Projekty POIG.01.03.02
- Projekty POIG.02.03.02
- Opracowanie technologii wytwarzania i aplikacji ekstraktu lignanów z nasion lnu w suplementach diety
- BioRegion Wielkopolska
- OPUS 13
- OPUS 15
- Badania na rzecz rolnictwa ekologicznego
- Projekty Międzynarodowe
- Projekty dofinansowane ze środków budżetu państwa
- Projekty finansowane ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
-
Projekty Krajowe
- Program Wieloletni na lata 2017-2020
-
Wydawnictwa
- Herba Polonica
- Euroflax Newsletter
-
Inne
- Natural Fibres - Włókna Naturalne
- Natural Fibres - Włókna Naturalne. Wydanie Specjalne
- Słownik Specjalny Len, Konopie, Jedwab - Pięciojęzyczny Słownik Terminologii
- Poradniki, Biblioteczka dla Praktyków, Przegląd Literaturowy
- Len i Konopie - Biuletyn Informacyjny Polskiej Izby Lnu i Konopi
- Dynamika zbiorowisk chwastów segetalnych upraw lnu włóknistego w Polsce na przestrzeni lat 1968 -1996
- Materiały Konferencyjne
- Sprawozdania i Raporty
- Konferencje, Kursy i Wydarzenia
- Ogród Roślin Leczniczych
- Przetargi, Ogłoszenia i Zapytania ofertowe
- Polecane strony
- Poczta IWNiRZ
- Portal pracowniczy
- POLITYKA PRYWATNOŚCI
- Mapa strony
- OFERTY PRACY
Siemię lniane prażone preparowane według oryginalnej technologii IWNiRZ. W wyniku preparacji siemię uzyskuje orzechowo-sezamowy smak co uatrakcyjnia spożywanie siemienia jako dodatku do posiłków. Bogate jest w cenne aminokwasy, śluz lniany, nienasiocne kwasy tłuszczowe Omega-3.
Zastosowanie:
Jako dodatek do jogurtów, sera, past kanapkowych, płatków śniadaniowych, wypieków domowych i innych potraw.
Sposób użycia: zalecana norma- 1-2 łyżeczki siemineia lnianego prażonnego dziennie na sucho lub jako dodatek do jogurtów, sera, past kanapkowych, surówek lub wypiekow.
Skład: siemię lniane prażone - 100 %
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 2217 kJ/ 537,5 kcal
Tłuszcz, w tym 42,8 g
- kwasy nasycone 3,7 g
- kwasy jednonienasycone 7,0 g
- kwasy wielonienasycone 31,7 g
Węglowodany, w tym 2,4 g
- cukry 1,8 g
Błonnik 27,2 g
Białko 22,2 g
Sól 0,09 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
wykonanie, CMS: Dyalcom